דגים מרוקאים מושלמים לארוחת שישי זה חובה

מחבת רותחת של דגים מרוקאים, תמיד היתה מוגשת לשולחן בערבי שישי, לא זוכרת שישי אחד ללא הדגים המרוקאים, כששאר המתכונים בארוחת שישי היו לפעמים משתנים מכל מיני סיבות, בקשות של האחיות והאחים, בקשות של אבא ואורחים מיוחדים.


לפעמים גם לא היה מספיק כסף לקניות של כל מה שאמא מרים רצתה להכין, אז היינו חוסכים בבשר או בעוף, אבל אף פעם לא בדגים. כי דגים מרוקאים, חריימה, תמיד תמיד הוגשו לשולחן שישי.

דגים מרוקאים

דגים מרוקאים : המתכון המנצח שעובר במשפחה שלנו

את המתכון של הדגים המרוקאים, התחלתי להכין כשהייתי בת שבע, אבל כמובן שבהתחלה אמא שלי לא נתנה להכין את המתכון לבד. עשיתי רק את העבודה השחורה. ניקיתי את הדגים,קילפתי את השום וחתכתי לה את העגבניות.


אמא לא באמת לימדה אותי איך להכין את הדגים ולא אמרה לי מעולם מה המתכון. וכשהייתי ילדה שהכריחו אותה לבשל, לנקות, לשטוף אז ברור ששנאתי כל רגע כי לא רציתי ללמוד ולא רציתי לדעת.


אז בישלתי דגים בפעם הראשונה…

כי אמא נכנסה לחדר לידה ולא הייתה לי ברירה אז בישלתי לבד את כל ארוחת ערב שישי. וכן, גם את הדגים המרוקאים הכנתי לבד. בלי הכנה מראש, לא ידעתי אפילו באיזה תבלינים היא השתמשה.

רק ממה שאני זוכרת שקלטתי בחצי עין וללא רצון בכלל, אז שמתי תבלינים ממה שזכרתי וגם לפי הטעם ותוך כדי הבישול, הוספתי תבלינים, כדי שיגיע הכי קרוב לטעם של הדגים המרוקאים של אמא שלי.

כי גם אם תעשו לי בחינה ותתנו לי לאכול כמה צלחות של דגים מרוקאים מכל מיני מקומות אני אדע בדיוק איזה דגים אמא שלי הכינה, מרוב שאכלתי את הדגים האלו בחיים שלי, אני מכירה את הטעם שלהם במדויק.

הטעימה הראשונה …

האישור שנתן לי את החותמת שהכנתי כמו אמא הגיע מאבא שלי. אני זוכרת כל כך טוב את המבט שלו, כשהוא הרים את הראש שלו אליי אחרי הביס הראשון, חייך חיוך גדול, הנהן בראשו ולא אמר כלום אבל ידעתי, ידעתי שהוא אוהב את הדגים המרוקאים שלי.

המתכון הפשוט הזה נמצא במשפחה כבר שנים, כל הזמן שואלים אותי אם אני שיניתי אותו במשך הזמן. אם הוספתי למתכון משהו אישי שלי, אם שיפצתי אותו.

מתכון מנצח לא מחליפים, לא משנים ולא נוגעים .


המתכון שלי לדגים מרוקאים כבר קיבל מעל 1,700,000 צפיות ! הייתי בהלם כשראיתי את זה הוא גם המתכון שהכניס אותי לתכנית מאסטר שף.

דגים מרוקאים של ג'קי אזולאי
המצרכים:


אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.

  1. מקלפים את שיני השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.
  2. מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל
    החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.
  3. בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח
    והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים.
דגים מרוקאים
דגים מרוקאים