מטבוחה ג'קי אזולאי חושפת את המתכון הכי פשוט שלה

מטבוחה הוא סלט מבושל מעגבניות, שום ומפלפלים חריפים יחד. מקור השם "מטבוחה" מגיע מהשפה הערבית כשהמשמעות שלו "מבושלת".

המאכל הגיע לתודעה הישראלית על ידי עולים חדשים מצפון אפריקה: מרוקו, תוניסיה, לוב ואלג'יריה. בסיס המאכל קבוע מעגבניות, שמן ושום אבל הוא משתנה מעט ממדינה למדינה.

אבל אני הולכת לרשום לכם את הגרסה הפשוטה שלי למטבוחה שמלווה אותי מהילדות עד היום. קבלו גרסת מטבוחה ג'קי אזולאי :

לפני שאני חולקת איתכם את המתכון המהיר והטעים שלי, אני רוצה להבהיר שאפשר להכין מטבוחה בכמה גרסאות. חלקן מהירות ופשוטות וחלקן יקחו לכם יותר זמן.

יש המון חילוקי דעות בקשר להכנת מטבוחה, האם להוריד את הקליפה של העגבניות או להשאיר אותם. האם לשים את התבלינים בהתחלה או בסוף כדי שלא יקבלו מרירות.

האם כדאי להשתמש בפלפלים ירוקים או אדומים ועוד שאלות רבות ובצדק. אז הפעם הכנתי לכם פה מתכון בסיסי פשוט ומהיר מבלי שתסתבכו כי אני בטוחה שאם תכינו אותו , תצא גם לכם טעים מטבוחה מושלמת.

מטבוחה ג'קי אזולאי חושפת את המצרכים

6 עגבניות אדומות
4 שיני שום
3 כפות שמן
2 פלפלים חריפים ירוקים
3 כפות פפריקה מתוקה

הוראות ההכנה למטבוחה

  1. בסיר קטן נוסיף את 3 כפות השמן עד שהשמן מתחמם
  2. נקצוץ את הפלפלים והשום לחתיכות קטנות ונוסיף לסיר השמן לטיגון קל
  3. נוסיף את 3 כפות הפפריקה המתוקה ונערבב כדי שהטעמים יפתחו בסיר
  4. נחכה מעט שהפלפלים והשום יטגנו , יש להיזהר שהשום לא ישרף.
  5. את העגבניות נחתוך לקוביות מרובעות קטנות ונוסיף לסיר עם השום והפלפלים
  6. נערבב את כל המרכיבים בסיר ונסגור את המכסה של הסיר
  7. נבשל את המטבוחה על אש נמוכה למשך 40 דקות בערך או עד שרואים שהנוזלים יצטמצמו. מידיי פעם נערבב ונמשיך בבישול.
מטבוחה גקי אזולאי

הבהרה קטנה : את המטבוחה מגישים לשולחן שהיא קרה.

טיפ פשוט למי שבכל זאת רוצה להוריד את הקליפה של העגבניות.

במידה ואתם רוצים להוריד את הקליפה של העגבניות כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחרוץ חריצים לרוחב ולאורך העגבניה. לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות לסיר עם מים רותחים. לאחר כמה דקות הוציאו אותן והניחו במקום קריר כדי שהעגבניות יצטננו והסירו את הקליפה בקלות.