עוף בתנור עם ירקות מנה מנצחת מהתכנית "אצל ג'קי" – ערוץ האוכל

עוף בתנור עם ירקות, מנה מהירה וטעימה שמכילה את כל המרכיבים שחיוניים לגוף שלנו. מנת חלבון וויטמינים מהירקות הופכים אותה למנה בריאה ומזינה למבוגרים וגם לילדים.

עוף בתנור עם ירקות המתכון המלא

המרכיבים למרינדה של העוף:
1 עוף שלם ונקי במשקל 2.5 ק"ג  
3 כפות של חרדל עם גרגירים
3 כפות של חרדל רגיל
4 – 5 כפות של סילאן
פלפל גרוס לפי הטעם
מלח גרוס לפי הטעם
רבע כוס מים לדילול הרוטב
רבע כוס שמן של מועצת הזית

הוראות הכנה לרוטב

1.נשים את כל המרכיבים בתוך קערה : 3 כפות החרדל גרגירים, 3 כפות חרדל רגיל, 4-5 כפות הסילאן, פלפל גרוס,מלח גרוס, רבע כוס מים, רבע כוס שמן.

2. נערבב טוב טוב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת רוטב עם מרקם אחיד ללא גושים

הוראות הכנת העוף

  1. נשים את העוף בקערה ונוסיף את הרוטב מעל העוף
  2. נעסה את העוף ברוטב שכל חלקי העוף יקבלו מהרוטב
  3. נכניס את העוף לשקית צלייה יחד עם כל הרוטב
  4. נסגור טוב טוב את שקית הצלייה שלנו
  5. נניח את השקית שבתוכה העוף במרכז המגש
  6. נכניס את המגש לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 60 דקות.
  7. לאחר 30 דקות אפשר להפוך את השקית צד

הירקות

2 בטטות גדולות
4 תפוח אדמה מזן גורמה
4 ראשי שום
5 בצלי שאלוט

הוראות הכנת הירקות

  1. נחתוך את הבטטות והתפוחי אדמה לשתיים בצורה סירות
  2. נניח את שיני השום והבצלים על המגש שהם שלמים
  3. נטבל במלח גס ופלפל גרוס כפי שאוהבים
  4. נפזר שמן זית על כל הירקות שמונחים במגש
  5. נכניס לתנור ל-25 דקות במגש נפרד

לאחר 60 דקות העוף שלנו מוכן, נחתוך את שקית הצלייה עם סכין ונוסיף את העוף אל הירקות במגש
בתיאבון 🙂

לצפייה בסרטון המלא מאתר של ערוץ האוכל לחצו כאן:

עוף בתנור עם ירקות

לצפייה בסרטון מיוטיוב >>